marți, 26 martie 2013

Interviu cu Adelina Iliescu


1.Cateva cuvinte despre Adelina Iliescu din mediul offline.

Adelina Iliescu este o „ilustra anonima”, un om obisnuit pierdut in multime.Varsta? Am copilarit cu Matusalem,am adunat scoici dupa potop cu Noe,am purtat primii cercei in epoca bronzului si am avut si un dinozaur-pechinez ca animal de companie.Dar de Big Bang nu-mi aduc aminte.:)Pe scurt sunt o doamna venerabila (si imi si place sa fiu venerata!:))
Hobbyuri?Lectura, scrisul,animalutele, calatoriile,vacantele,joculete pe calculator(in ciuda varstei !)Iar ca profesie sunt asistenta medicala specialitatea neonatologie,mai exact sunt prima fiinta care ureaza bun venit unui nou-nascut si care il invata primele maniere alese, respectiv sa foloseasca un pampers si cum sa ragaie dupa masa.

2.Ce sau cine te-a indemnat sa te aproprii de mediul online?

Habar n-am cum m-am apropiat de mediul online! Pana sa ma dumiresc ce si cum eram lipita acolo.E ca si cum as axplica de ce sunt apropiata de pamant si nu plutesc in imponderabilitate(lucru neverificat inca!) desi asta e treaba atractiei gravitationale nu a mea...Am zis odata ca mi-ar placea sa scriu si eu undeva, sa ma citeasca cineva si pana am terminat de zis m-am trezit cu blogul in fata, facut de fiul meu si cu indemnul”ia de scrie!”Si am scris!:)

3.Ce asteptari ai avut atunci cand te-ai apucat de bloging?

Asteptari n-am prea avut,am vrut doar sa am „patratica” mea in care sa ma exprim liber si in stil propriu, fara constrangeri.Daca zic de bine unii aplauda; daca injur, aplauda altii.Fiecare gaseste ceva pe placul lui iar cui nu-i place ce gaseste nu e obligat sa revina.Dar usa mea ramane mereu deschisa, chiar daca asta inseamna sa stau in curent.De fapt cam asta-i stilul meu, sa inot contra curentului.

4.Ce realizari ai avut in mediul online?

Cea mai mare realizare, incomparabila cu oricare alta,e ca am cunoscut niste oameni minunati. Ma si intreb cum am trait pana acum fara ei si fara energia pe care mi-o transmit.Blogul meu e relativ nou, are cam noua luni, dar mi-a adus mai multi prieteni sau amici decat am adunat in toti cei 47 de ani (ups! am zis cati ani am!).Cand se vor supara pe mine, cand o sa-i plictisesc, o sa inchid pravalia si o sa ma retrag cum am apaut,tot fara mari asteptari.De realizari financiare nu poate fi vorba, nu e genul meu, nu pot sa scriu cu tarif oricat as vrea! Ei, am mai castigat niste concursuri dar cu premii aproape simbolice.:)

5.Ce asteptari ai in viitorul apropiat in mediul online?

Aceleasi de pana acum: sa nu vorbesc ca o baba surda in pustiu, fara macar sa imi aud ecoul. Si daca se va inventa Oscarul pentru blogging sa-l castig eu!:)

6.Ce fel de greutati ai intampinat (daca ai intampinat) atunci cand te-ai apucat de bloging?

Ohoho!! Cea mai mare greutate e ca tastez cu un singur deget!E drept ca e bine antrenat, a capatat ceva viteza, am grija sa-i tai unghia scurt cat sa nu se intepeneasca intre taste dar ce ma fac cand o sa-l intepeneasca artroza? Sunt un autentic anti-talent tehnic deci mi-a fost greu sa invat cum e cu editarea, cu linkurile, cu postat poze...O intreaga epopee!:) Dar am supravietuit si invat zilnic cate ceva, noroc ca nu trebuie sa platesc consultanta de cate ori ma impotmolesc, ma trece fiul meu pe caiet si ma revansez cu o prajitura din cand in cand.:)

7.Ce castiguri apreciezi din bloging?Finaciare sau sa zicem „sentimentale” (prieteni,amici,colegi,etc)

Asa cum probabil cand va intra Romania in zona euro se va desfinta euro, asa si cand voi avea eu primul contract platit in blogging se va desfinta reclama contra cost!:))Dar sper sa compensez cu prietenia si intelegerea cititorilor.

8.Este propice mediul online romanesc pentru o fata?

De unde sa stiu eu? N-a incercat si cealalta varianta , sa pot face comparatia.Si la cata vechime am eu in online nici nu cred ca am dreptul sa emit judecati de valoare.

9.Un gand pentru cititorii blogului meu:

Mai intai un gand pentru tine, care mi-ai acordat o clipa de atentie (cam nemeritata, dar promit sa nu dezamagesc): multumesc pentru micul piedestal pe care m-ai cocotat cu acest interviu!:))Daca intr-o zi voi deveni celebra o sa am grija sa mentionez cui i-am raspuns prima data la intrebari.

Cititorilor le doresc lecturi placute, clipe de relaxare si sa mai uite de incrancenarea luptei de zi cu zi.Cu riduri sau fara tot asa iesim din scena.Deci...radeti de viata ca sa nu rada ea de voi!

Multumesc Adelina pentru interviu si va invit sa cititi blogul ei O zeama de cuvinte

4 comentarii:

  1. Multumesc, maestre! Deja ma simt mai importanta.:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Adelina draga, ai scapat de mult de grija de a nu vorbi ca o baba surda in pustiu. Ai o multime de fani si numarul lor este intr-o continua crestere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un interviu reusit :) Bravo amandurora...

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari Adelina,mi-au placut mult raspunsurile tale si am sa tin cont de "sfatul "tau
    referitor la viata!

    RăspundețiȘtergere