duminică, 8 iulie 2018

Cum sa faci acasa o masca pentru tenul gras

Sa aveti tenul gras nu este frumos. Tenul gras apare atunci cand pielea ta consuma mai mult ulei decat este necesar. Cauzele pot fi dieta, nivelul de hormoni, umiditate, ereditate sau cosmeticele pe care le utilizati.
Adolescentii sunt cei mai afectati de tenul gras,deoarece nivelul de hormoni se schimba,dar poate aparea aproape la orice varsta.
Cel mai bun mod de a evita tenul gras este sa va schimbati dieta. Ai auzit probabil ca a manca sanatos este foarte important iar cine a spus asta are dreptate. O dieta sanatoasa nu numai ca te va ferii de boli dar totodata este responsabila si pentru aspectul tau exterior cum ar fi pielea, parul, unghiile sau ochii.
Dieta poate fi folosita si pe piele nu numai la interior. Un lucru este de retinut “rau pentru piele – rau pentru sanatate ” si vice-versa.
Pentru a accelera procesul de reparare a pielii dumneavoastra, exista un numar redus de produse care pot ajuta la problema ta cu tenul gras si nu te va costa o avere. Printre altele exista castraveti, lamaie, ulei de masline si iaurtul natural.
Iata cateva modalitati de a amesteca si potrivi cateva ingrediente:
1.Masca de castraveti. Castravetele este recunoscut ca ajuta ochii obositi si pentru ca da energie pielii lasand-o odihnita. Taie cateva felii de castravete si punele pe fata timp de 10 minute.
2.Masca de otet. Otetul este recunoscut pentru ca scoate uleiul din piele si reda pielii dumneavoastra pH-ul optim. Intr-o oala mai mare puneti apa iar in partea de sus atasati un bol (asigurati-va ca acesta nu atinge apa). In bol se toarna 1/2 ceasca ulei de masline, se adauga 3 linguri de ceara de albine si asteptati ca aceasta sa se topeasca. Atunci cand este topit se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic. Apoi se adauga 1/4 cana de otet si 1/4 cana de apa si se amesteca. Masca este gata de aplicare pe fata.
Mastile de casa sunt usor de facut si ieftine. Daca doriti puteti adauga lamaie ( este buna pentru curatarea pielii), sau va puteti creea propriul amestec.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu