sâmbătă, 7 iulie 2018

Meniu pentru un par sanatos

Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pe produsele de par pentru a obtine un par sanatos. Tot ce trebuie sa faci este sa te indrepti spre bucatarie.
Firele de par sanatoase sunt o necesitate daca vreti sa aratati fabulos tot timpul. Cei doi factori care afecteaza sanatatea parului sunt dieta si stilul de viata. Dieta saraca, poluarea si chimicalele din tratamentele pentru par pot face ravagii la nivelul parului. In continuare va voi prezenta meniul pentru un par sanatos.
Legume verzi de sezon . Include legumele cu frunze verzi in dieta de zi cu zi deoarece acestea sunt o sursa foarte buna de vitamina A, C, fier si calciu. Corpul nostru are nevoie de acestea pentru a produce sebum, un balsam de par natural.
Fructele. Merele, fructe de padure, pepenele galben, portocalele,strugurii, bananele si stafide sunt foarte bune pentru un par sanatos deoarece ofera minerale si vitamine importante.
Apa. Bea cel putin sase-sapte pahare de apa in fiecare zi deoarece apa hraneste parul si il pastreaza matasos si stralucitor. Stiati ca un sfert din greutatea unui fir de par este format din apa?
Carnea si fructele de mare. Toate tipurile de carne si fructe de mare furnizeaza doza necesara de zinc, cupru si fier pentru organismul nostru, care sunt esentiale pentru a preveni caderea parului. Cuprul ajuta la imbunatatirea culorii parului nostru.
Condimentele. Nu suntem constienti dar unele condimente cum ar fi chimenul si piperul negru sunt esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului. De exemplu oregano ajuta in a scapa de matreata si de mancarimea scalpului, in timp ce sarea contine iod care controleaza hormoni tiroidieni si previne pierdera parului. Acest meniu asigura un par sanatos la orice varsta. Urmati meniu de mai sus daca doriti sa aveti un par sanatos si stralucitor care este ceva valoros.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu