miercuri, 24 octombrie 2018

Mierea Manuka : Beneficii si Utilizari

Mierea Manuka este un tip de miere originala din Noua Zeelanda.

Ea este produsa de albine ce polenizeaza floarea Leptospermum scoparium, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de tufisul Manuka.

Proprietatile antibacteriene sunt cele care o diferentiaza de mierea obisnuita.

Metilglioxal este ingredientul sau activ si cel mai probabil responsabil pentru aceste efecte antibacteriene.

In plus, mierea Manuka are proprietati antivirale, antiinflamatori si antioxidante.

Mierea Manuka a fost folosita in mod traditional pentru vindecarea ranilor, calmarea inflatilor gatului, prevenirea deteriorari dintilor si pentru imbunatatirea afectiunilor digestive!

Din cele mai vechi timpuri mierea manuka a fost folosita pentru tratarea ranilor si arsurilor. Mierea Manuka ofera proprietati antibacteriene si antioxidante, mentinand in acelasi timp un mediu umed si o bariera protectoare ce previne infectile microbiene ale ranei!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu