joi, 21 martie 2013

Tricolorul nostru Vs Drapelul lor

In ultimul timp am vazut o agravare a situatie dintre minoritatea maghiara din Romania si romani, daca acum cateva saptamani cei care sustin autonomia Tinutului Secuiesc se plangeau ca le sunt interzise simbolurile si amenintau Romania cu o reclamatie la Consiliul Europei, acum un nationalist de origine maghiara ameninta cu moartea o tanara de 15 ani din Covasna pentru simplul motiv ca a purtat o bentita cu tricolorul romanesc.

Ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost reactia reprezentantilor scoli la care eleva este inscrisa, aceea ca fata este de vina iar ceea ce a facut ea este un act de teribilism si instigare la violenta, eleva a fost propusa pentru a fi exmatriculata de la scoala.

Romanii au reactionat imediat la auzul acestei vesti si se anunta organizarea in mai multe localitati a unor mitinguri de solidaritate cu eleva romanca.

Sincer desi poate o sa ii supar pe cativa prieteni ai mei de origine maghiara vreau sa le spun un singur lucru: Ardealul este al romanilor.

Si un gand pentru Sabina Elena o copila de 15 ani care s-a afisat cu tricolorul romanesc : Bravo Sabina! Toti romanii adevarati sunt alaturi de tine! Si am gasit si un clip pe youtube AICI si tot odata va invit sa semnati petitia Dreptate pentru eleva tricolora amenintata cu moartea!

3 comentarii:

  1. Ce m-as bucura sa ii batem la fotbal in seara asta.Dar nu cu 1-0, ci asa la scor mare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica sa ii umilim un pic asa ar merita

    RăspundețiȘtergere
  3. Ungurii vor sa aibe parte de soarta pe care o au aia de prin UK acum care vor sa se imparta.

    RăspundețiȘtergere